Temuai

free link to home study courses guide
Online home study courses guide.

Wednesday, January 30, 2008

Nemuai Ngabas Menua Maya Ujung Minggu


Berasai agi belala belelak ujung minggu begulai enggau family, tak enda mukai mukai ga berita di terima ngena SMS ......."Indai XXX udah nadai lemai mari, iya deka di sengai bebala mayuh kena lemai 26.1.2008" Apuuu....puntan meh semaya deka mai bala nembiak ngabas utai baru di Kuching, tHE Spring tau ka Bulu Lebat pia ko kaban aku siko nyebut "Boulevard". Hah idai nadai meh daya. Pekara ti baka tu selalu amat nyadi, nasib meh bala budak chukup amat mereti.
Pengawa nadai tau di tinggal, endang baka selama mega, nurun kerja pagi 25.1.2008. Sepagi nya asai nadai kurang ari 20 kali bala kaban belayan ngering. Nyau beselingkut ngereja pangawa opis enggau besambut ka talipon, bala ti betanya ka pengamat "pesan pemati" ba radio Waifm.



1. Driving di Pasar Sibu

Nama meh penyadi "table test" ngambi "driving licence", bala driving instructor nadai ngajar enggau betul kini? Tau ka tu meh sikap kumbai kitai Malaysia "apa saya peduli lu? Lu lu lah, saya saya lah"

Ha ha ha amat meh nya enti kita berati ka sikap SEKEDA mensia memandu di menua Sibu!!! Arap ka kitai bela betesau enggau kaban belayan di Sibu mantu sida polis serta JPJ kempen "anang memandu nadai betimbang rasa"

Ingat meh ka Highway Code, sekeda atur ngena jalai ti kena kitai table test. Jangka aku Highway Code kena di Sibu sebaka enggau kena di Kuching, Miri, Kota Kinabalu, JB, KL tang nama kebuah di Sibu....... peda gambar!!!!


Ni jalai orang deka laju ulih ngelih? Lorong kiba motor sikal begadai gadai, lorong kanan alai convoy bebelas buah kereta, bas serta lorry nganjung bangkai ke pendam. Hai ya kawang ini macam manyak olang susah latang



Lorong Jalai ari Kiba Kosong, Atur jalai dini kena sida tu kini????



2. Nepan Perau Mudik Sungai

Emmm, ukai main gaga ga Ayos ti baru 4 taun ninga berita pulai ke menua, gagit amat ati ka nepan "parau". Kala ga tudah nepan perau maya pulai Gawai suba, nyangka nya agi ingat iya laban ti apin bulih 7 bulan nyin suba. Taja umur 4 taun, Ayos udah landik amat ga bejaku lalu jampat amat bisi "kawan baru" lebuh di rumah panjai.

Ha ha ha haaa, maya ke nepan perau, umbas iya ga nyaga Ayos, laban ati iya ti sigi ransing, kin kia iya bejugang ka meda kiba kanan.



Akai dai ni meh maya nasib tau berubah? Lebih tuuuujuh turun ngena bas serta lorry sungai. Berapa turun da kini, sida di rumah panjai ulu sungai ngasai ka jalai "Alun" nuntung ba kakitangga?




Merau ba musim ujan, ai sungai bisi ga dalam, lantang ati laban nadai bebatak ka perau tang apuuuuuu baka milo ice, ai kkeruuuh!!!!!



3. Mandi Sungai

Di Kuching mayuh alai endor mandi sungai - di Matang Wildlife Centre, Kubah NP serta di Ranchan Serian serta Wind Cave Bau, tang enda ga asai ba sungai menua diri. Ai sungai sigi gerinti beresi laban ari ulu nadai mayuh orang nadai mega PENCEMARAN.



Wanna to be a youngest Dayaks Diver by June 2008



Ha ha ha my target, June 2008, Possible !!!!!




"I say dad, let me try to swim"




4. Kaban Nadai Milih Bulu

Nadai utai enggai nyadi di dunya tu, kaban nyadi munsuh, munsuh nyadi kaban, kitai ga meda pun taun 2008 "blood thicker than water". Kati bala kitai di rumah panjai ke udah pechah dalam pun taun 90-han suba ulih "blood thicker than water" nitih ka ha ha ha ha? Aram meh kitai "Segulai Sejalai Sepenemu" nuju Penyerakup.

Nitih ka penemu bala bansa ke dulu maju di Malaysia baka Melayu enggau China, mina PENYERAKUP ulih mai siti-siti bansa mansang serta maju ba Politik, Ekonomi, Pelajar serta Budaya. Enti bansa udah "segulai + sejalai + sepenemu = Penyerakup", sokong ari bansa bukai semina nambah ka pengering aja kitai ga meda sekeda parti politik ti bisi ba Malaysia.




Sempama "Mayau enggau Ukoi nadai tau betemu, pama betemu lalu belaya". Kati tau bansa kitai ti belaya ngelama tu begulai baru kini, sekali ka ba politik tau ka di rumah panjai?



"Apuuuu, kami kawan nadai kira buluuuu, semua sigi ulih gulai, asal nadai bai ati jai, sama nadai kacau kawan, aku kawan iya , iya kawan aku, kira ulih meh"




2 comments:

Desmond said...

Temu aku enti drebar kereta enda tau ngambi gambar...haiya...apaienduq ngambi gambar maya drebar ka?

Apaienduq said...

Des,

Apaienduq tinduk, nadai kiruh ngambi gambar, bala penumpang mayuh nulung.

Panggau Bujang Dara Endu Endun

Menua Apai Indai Aki Ini

Pupu Menua

Pupu Bansa